‘All-round Support’ betekent dat de werkzaamheden die ik jou uit handen kan nemen van zeer diverse aard kunnen zijn. En dat ik je op vele gebieden kan adviseren om je bedrijfsvoering te optimaliseren. Om je toch een idee te geven wat ik voor je kan betekenen, vind je onderstaand een opsomming van de diensten die ik aanbied. 

Voor de meeste werkzaamheden kan ik varen op inmiddels opgedane vaardigheden en ervaring, maar ik zal niet schrikken van een verzoek voor iets wat ik nog nooit heb gedaan. Ik ga op zoek naar kennis, leer snel en ben vooral van het doing-by-learning. De tijd om te ‘leren’ neem ik veelal voor eigen rekening.  Mocht het toch te specialistisch zijn, dan kan ik je doorverwijzen naar iemand uit mijn netwerk van gespecialisserde ondernemers. En daarbij eventueel als contactpersoon fungeren.

Mijn voornaamste doel is om jou te ontzorgen (‘Be Comfy’). En wat ik ook heb gemerkt: het is als zelfstandig ondernemer zoveel inspirerender en motiverender om samen te werken en niet alles alleen te hoeven doen. Voor jou, en ook voor mij. Er ontstaat zoveel meer als je kan delen!  

Online en Content
Support

Het bouwen van een eenvoudige content-website, je huidige website actueel houden en beheren zijn werkzaamheden die je in WordPress redelijk makkelijk zelf kan doen. Toch gaat er nog behoorlijk wat tijd en uitzoekwerk in zitten. Hoe zou het zijn als je dit zou uitbesteden? Dat je je ideeën, (ruwe) teksten en beeldmateriaal ‘over de schutting’ kan gooien en er iemand is die dat voor je verzorgt? 
En niet alleen je website… maar ook het verzorgen en uitsturen van je nieuwsbrieven (Mailchimp). Ik kan je ook ondersteunen met (het opzetten van) je postings op Social Media (LinkedIn, Facebook). Afgestemd op elkaar in inhoud en opbouw. Daarvoor kunnen we gezamenlijk een Content Plan maken met een beschrijving van de uitgangspunten (je strategie) en een planning van de online marketing-uitingen. Misschien heb je een Content Plan, maar kom je er niet aan toe deze bij te houden. Wat doe je zelf? Wat doe ik? 
Verder ben ik uiteraard ook op afroep beschikbaar. Wanneer je ineens een nieuwsbrief wil versturen, of (zakelijke) teksten hebt om na te laten kijken.

Project- en Proces-assistentie

 

Als je een klus hebt aangenomen waarbij tevens veel coördinatie, communicatie en afstemming komt kijken, kan dat wel eens teveel zijn. Of je hebt (tijdelijk) een piek in je opdrachten, zodanig dat je niet toekomt aan alle bijbehorende werkzaamheden. Gun jezelf proces- of project-assistentie. Als bedrijfskundige en voormalige projectmanager kan ik goed inschatten wat je als ondersteuning nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Ik kan snel schakelen, ben veelzijdig en heb met meerdere branches affiniteit, van IT en techniek tot zorg en advieswerk.  

Werkzaamheden waar je aan kan denken zijn:

  • Procesbewaking en afstemming
  • Verslaglegging en correspondentie
  • Communicatie en archivering
  • Maken van presentaties
  • (Mede-) organiseren van bijeenkomsten en informatie-avonden

Hands-on bedrijfsadvies en coaching

 

Je werkt alleen of je hebt een klein aantal medewerkers… en je hebt al een tijdje het gevoel dat je je (interne) zaken beter op orde zou willen hebben. Je zoekt een organisatie-adviseur, een hands-on bedrijfscoach die heel pragmatisch naar jouw/jullie manier van werken kijkt en met nuchtere voorstellen en oplossingen komt. En tevens bereid is deze samen met jou te implementeren en te begeleiden. Daarbij ook inzetbaar is voor klussen die al tijden op de plank zijn blijven liggen… (en dat kan echt van alles zijn!). Ik support en adviseer je graag!

Als zelfstandig ondernemer heb je soms behoefte aan een klankbord, om de dingen weer helder te krijgen, op een rijtje te zetten, je toekomstige stappen te bepalen. Gebruik mij als dat klankbord. Ik coach regelmatig ondernemers, heb een scherpe waarneming en kan out-of-the-box denken.  

En als het buiten mijn vermogen of kennis ligt, dan zoek ik samen met jou naar een andere oplossing.