Hoe het begon

Na terugkomst van een wereldreis met ons gezin in 2001 besloten mijn echtgenoot Jerry en ik als zelfstandig ondernemer verder te gaan. De hoofdactiviteit werd projectmanagement in de bouw- en vastgoedsector:  Becomfy was geboren. 

Jerry richtte zich voornamelijk op technisch/inhoudelijk projectmanagement, en ik verzorgde alles op het gebied van PR, communicatie, IT, officemanagement en organisatorische aspecten van onze opdrachten. Een gevarieerd spectrum aan werkzaamheden: bouwen en beheren van websites, uitgeven van nieuwsbulletins, maken van presentaties, organiseren van informatie-avonden en bijeenkomsten voor de meer maatschappelijk georiënteerde projecten, notuleren, redigeren en opmaken van rapportages, IT-beheer en alles wat verder nodig was.  

Ik voelde me daarbij als een vis in het water: veel vind ik boeiend en interessant om te doen. Van daaruit ben ik ook steeds meer andere zelfstandig ondernemers gaan ondersteunen.

Achtergrond

Ik heb het altijd lastig gevonden om te kiezen, om me te specialiseren. Vandaar dat ik na het VWO koos voor de studie Technische Bedrijfskunde. Van psychologie tot programmeren, van strategische marketing tot statistiek, van ondernemingsrecht tot organisatieadvies… alles had mijn interesse.

De eerste 10 werkzame jaren als account- en projectmanager in de IT bij Siemens beantwoordden ook aan mijn behoefte aan afwisseling. Vanuit mijn betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de organisatie kwam ik tevens in de Ondernemingsraad terecht, waar ik onder andere de communicatie met de achterban verzorgde.

Van teksten tot bedrijfsadvies

Redactioneel werk is in mijn leven altijd een rode draad geweest. Daarbij vind ik het een uitdaging om specialistische, technische en/of inhoudelijke informatie om te zetten in leesbare en relevante teksten. Ik word ook enthousiast van optimaliseren: waar kan het beter? En vooral niet te ingewikkeld, maar snel werkbaar. Praktisch, pragmatisch en afgestemd.

Vrije tijd

Met mijn man en twee (sinds kort uitwonende) dochters woon ik met veel plezier in Reeuwijk. Wandelen en fietsen in het prachtige Reeuwijkse Plassengebied en in de landelijke omgeving is iets wat ik graag doe.
Sowieso ben ik graag buiten actief: zo ben ik jaren geleden met golfen begonnen en ik probeer dan ook elke week een rondje te lopen. Een mooie tegenhanger voor het werken in mijn thuiskantoor.   

Verder mediteer ik vrijwel dagelijks en doe ik aan yoga. Het helpt om geestelijk en lichamelijk fit te blijven. Een heldere geest en een open blik maken het leven aangenamer, en het bevordert de afstemming met mijn opdrachtgevers. 

Vrijwillig werk

Sinds 2015 ben ik lid en sinds 2020 bestuurslid van Platform-Z, een club van en voor zzp-ers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Elkaar als zzp-ers ontmoeten, kennis en ervaringen uitwisselen, waar nodig elkaar ondersteunen en inspiratie opdoen is voor mij heel waardevol. In het bestuur is één van mijn taken communicatie en websitebeheer.

 

Binnen Golfclub Bentwoud ben ik webmaster en ondersteun ik het bestuur op het gebied van IT-zaken.